LIMA FOTO KAASMARKT AUG 2019 90 Lr
2 Structure Denim

6 edities | Gouda Kaasmarkt

Bekijk alle projecten

Bekendste kaasmarkt van Nederland 20 Kaasmarkten per jaar 100.000 bezoekers per jaar 25 boeren en handelaren 540 kazen per week ofwel 6.500 kilo!!

Doelstelling

Eeuwenlang werd kaas die in de omgeving van Gouda werd gemaakt verhandeld op de Gouda Kaasmarkt. In hoogtijdagen ging dit om zo’n 4,5 miljoen kilo kaas! Velen weten niet dat dit de reden is waarom Goudse kaas zo heet; niet omdat de kaas daadwerkelijk in Gouda gemaakt werd, maar omdat het daar verhandeld wordt. Doordat de manier van handelen veranderde, kwam er in 1987 een eind aan de traditionele kaasmarkt. De Gouda Kaasmarkt zoals we die tegenwoordig kennen is vooral voor toeristen uit binnen- en buitenland en zorgt voor effectieve promotie van de Goudse kazen.

Onze uitwerking

Voorheen werden er tien kaasmarkten per jaar georganiseerd. Mede door de inzet van Grand Canyon Events is dit aantal verhoogd naar twintig, zodat Gouda het gehele toeristenseizoen een grote trekpleister te bieden heeft. Tot 2020 namen wij de volledige planning en logistiek van de Gouda Kaasmarkt voor onze rekening. De op- en afbouw van de pallets met kazen, het rooster van de boeren en handelaren, het regelen van de kaasmeisjes en -jongens en de gedeeltelijke productie van communicatiematerialen.

Het resultaat

De Gouda Kaasmarkt is sinds dien een begrip bij touroperators uit binnen- en buitenland, mensen van heinde en verre bezoeken de markt. De afgelopen jaren steeg het aantal bezoekers tot ± 100.000 per jaar.