Goudse I Jsbaan schaatspubliek

STAGE | Afstudeerstage Duurzaam ondernemen in de eventbranche

Grand Canyon Events initieert en organiseert de meest uiteenlopende bedrijfs- en publieksevenementen. Vanzelfsprekend speelt duurzaamheid een grote rol in de manier waarop wij onze evenementen uitvoeren. De continue klimaatsverandering en kritische vragen vanuit de maatschappij vragen om een verdere ontwikkeling van ons duurzaamheidsbeleid. Hoe kan ons bedrijf op klimaat neutrale wijze evenementen organiseren of zelfs door middel van evenementen bijdragen aan een duurzame toekomst?


Ben jij op zoek naar een toffe afstudeerstage, waar je een bijdrage levert aan een duurzamere wereld, maar ondertussen ook volledig wordt ondergedompeld in de wereld van evenementen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Naast impactvolle bedrijfsevenementen hebben we ook enkele publieksevenementen in ons portfolio, zoals de Goudse IJsbaan en Gouda Beach Experience. Deze meerdaagse evenementen dragen bij aan de leefbaarheid en sfeer van de stad Gouda, bevorderen de sociale cohesie en stimuleren Gouwenaars en mensen van ver daarbuiten om te gaan bewegen. Een evenement als de Goudse IJsbaan laat echter ook een ecologische voetafdruk achter. Als organisator zijn we ons daarvan bewust en zijn we actief bezig met het terugdringen van het energieverbruik door het werken met de juiste leveranciers, efficiënt omgaan met koelers en generatoren, zoeken naar nieuwe duurzame energiebronnen en het gebruiken van zoveel mogelijk gemeentelijke (groene) krachtstroom. Er is echter nog veel te winnen en daar kom jij in beeld!


Wat ga je doen?
- Het huidige beleid van het bedrijf en de evenementen in kaart brengen;
- Verdiepen in de huidige publieksevenementen en hun relatie tot duurzaamheid;
- Aan de hand van trends en ontwikkelingen stel jij een gedegen duurzaamheidsadvies op voor Organisatieburo Grand Canyon en onze publieksevenementen;
- Je ondersteunt bij het vertalen van dit advies naar een future proof duurzaamheidsbeleid en de implementatie hiervan;
- Tevens ondersteun je bij het vertalen van het beleid naar concrete procedures en actiepunten voor onze medewerkers;
- Je geeft advies hoe het duurzaamheidsbeleid het beste gepresenteerd kan worden naar buiten toe (website, Social media).Wie ben jij?
Je bent leergierig en durft advies en feedback te geven aan collega’s. Je bent benieuwd naar alle ins en outs van duurzaamheid. Momenteel volg je een HBO/WO-opleiding (bijv. Communicatie(wetenschap), Bestuurskunde, Built Environment, Milieukunde, Ruimtelijke Ontwikkeling of ander duurzaamheid gerelateerde opleiding) en ben je minimaal 24 uur per week beschikbaar. Je bent een georganiseerde en zelfstandige werker en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.


Spreekt deze afstudeerstage je aan? Stuur dan je motivatie en CV naar Remko van der Hammen via info@grandcanyon.nl of bel naar 0182 58 38 75.